MAHALLE STATÜSÜ KAZANAN BELDE VE KÖYLERE HİZMET SEFERBERLİĞİ

Mahalle statüsü kazanan belde ve köylere hizmet seferberliği18 Ağustos 2016 Perşembe 10:07

Midyat Belediyesi, mahalle statüsü kazanan belde ve köylere yaptığı yatırımları sürdürüyor.

Midyat’a bağlı 72 mahallede vatandaşlardan gelen talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda devam eden yatırımlar mahalle sakinlerinin beğenisini kazanıyor.

Midyat Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, gelen talepler doğrultusunda çalışma planını oluşturarak, yeni park alanları yaratılmasından çocuk oyun alanlarına, çevreden tarihi yapılara, parke taşı döşemeden, okul ve taziye evlerinin boya badanasına kadar gibi bir çok işi bir arada yürütüyor.

Muhtarlık İşleri Müdürü Fethi Geçer Midyat Belediye Başkanımız Şehmus Nasıroğlu ’nun direktifleri doğrultusunda 2016 yılı çalışma programı kapsamında faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydederek, “Her vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak ve daha kaliteli bir yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarımızda vatandaşlardan gelen talep ve öneriler de bizim için önemli. Onların ihtiyaçlarını en kısa sürede gidermek ve yeni yatırımlar yapmak için imkanlarımız doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız iş yapmak, sorun çözmek, insan memnun etmek. Bu hummalı ve yoğun çalışmalarımızda gecesini gündüzüne katan personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

TAKDİR TOPLUYOR

Çalışmaların doğru şekilde ilerleyebilmesi için çalışmaları yerinde denetlediklerini söyleyen Geçer, “Midyat’ta bozuk yol, kilit parkesiz kaldırım, ağaç ve çiçeksiz yer bırakmamayı kendisine hedef olarak koyan belediyemiz çirkin görüntüleri ortadan kaldırıyor, şehrin daha yaşanılabilir hale gelmesi için mesai harcıyoruz. Yaptığımız çalışmalar her kesimden ve her görüşten vatandaşımızın takdirini topluyor. Bizim denetimimizde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Acırlı Mahallesi’nde bir önceki Belde Belediyesi döneminde yapımı yarım kalan Aile ve Çocuk Parkı ile Şenköy Mahallesi’nde bir Aile ve Çocuk Parkı’nda bakım ve onarım çalışmalarımız devam ediyor. Acırlı ve Gelinkaya Mahalleleri arasındaki dağlık alanda bulunan Şeyh Eles (Eleth) mevkiinde bulunan mesire yerinin toprak yolu ve gezinti yerlerinin tamamına parke taşı döşenirken, piknik yapanlar için de 40 adet kamelya bırakıldı. Şenköy Mahallesi’nde yarım kalan ve sonradan inşaat yapılan bazı caddeler ile bir okulumuzun avlusuna parke taşı döşendi. Ayrıca Söğütlü ve Çavuşlu mahallelerimizin ana yola çıkan ve mahalle içinde bulunan orta refüj taşları boyandı ve çevre düzenlemeleri de gerçekleştiriliyor.” dedi.