KENT ESTETİĞİNİ BOZAN METRUK BİNALAR TEK TEK YIKILIYOR

Kent estetiğini bozan metruk binalar tek tek yıkılıyor26 Mayıs 2019 Pazar 01:09

Midyat Belediyesi, insanların can güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra, sosyal riskler oluşturan ve kent estetiğini bozan metruk binaları tek tek yıkıyor. Mahalle muhtarları ve vatandaşlardan gelen talep ve şikayetleri değerlendirmeye alan Midyat Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin farklı mahallelerinde uzun yıllardır kullanılmayan veya inşaatları yarım bırakılan insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden, sosyal riskler oluşturan, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan 17 adet metruk binanın olduğunu tespit etti.

Belediye yetkilileri, metruk binaların sahipleri ile yaptığı görüşmeler sonrası, bu binaların yıkımı için olumlu dönüşler almasının ardından bu metruk binaların yıkmak için harekete geçti. Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu nezaretinde belediye ekipleri  iş makineleri ile metruk binaları yıktı. Yıkım çalışmasına tanık olan mahalle sakinleri, özellikle küçük çocukları için tehlike yaratan, binaların yıkımından dolayı belediye ekiplerine teşekkür etti.

Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, metruk binaların kötü amaçlarla kullanılmasından ötürü muhtarlar ve vatandaşlardan çok yoğun şikayetler aldıklarını belirterek, “İlçemiz metruk yapılardan arındıkça, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Sosyal riskler oluşturan, halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binaları, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkmaya devam edeceğiz” dedi.