KARŞILAMAYI SADECE TÜRKİYE DEĞİL, TÜM AVRUPA KONUŞACAK

Karşılamayı sadece Türkiye değil, tüm Avrupa konuşacak04 Şubat 2016 Perşembe 09:02

Cuma günü Midyat’a gelecek olan Başbakan Davutoğlu’na büyük bir karşılama programı hazırlanıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Ak Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, Midyatlıların Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu görkemli bir şekilde karşılamaya hazır olduğunu söyledi.

Midyatlılar, bir dizi program ve ziyaretlerde bulunmak üzere 5 Şubat 2016 tarihinde Mardin’e gelmesi beklenen Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu’nu, görkemli bir şekilde karşılamak için kolları sıvadı.

Hazırlık çalışmaları kapsamında Midyat Belediyesi’nde, Belediye Başkan Vekili Zeki Çiçek, Belediye Başkan Yardımcıları Tevfik Baysal ve Mekan Taş, Ak Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, Belediye Meclis Üyeleri ve Ak Parti yönetim kurulu üyelerinin katıldığı bir toplantı yapıldı.  Toplantıda konuşan Ak Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Midyat’ta adeta bir miting havasıyla karşılanacağını belirterek, düzenleyecekleri karşılamayı sadece Türkiye'nin değil, tüm Avrupa’nın konuşacağını dile getirdi.

Başbakanı karşılamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Güneştan, “Allah nasip ederse Sayın Başbakanımızı görkemli bir şekilde karşılamaya hazırlanıyoruz. Bu karşılamamız hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük ses getirecek. Sayın Başbakanımızın isteği üzerine Ak Parti Mardin İl Danışma Meclisi Toplantısı Midyat Matiat Otel’de yapılacak. Ardından belediye başkanlığı ve ilçe teşkilatının ziyaret edilmesi düşünülüyor.  Bu ziyaret bizler için tarihi olduğu kadar hem önemli hem de gurur vericidir. İnşallah bu ziyarette Midyatlıların taleplerini ve acil ihtiyaçlarını Sayın Başbakanımıza aktarma fırsatı bulacağız. Tabiî ki birinci önceliğimiz Midyat Estel yolunun yapılması yönündeki talebimiz olacak.  Ardından çevre il ve ilçelerden mevcut sorun nedeniyle gelen vatandaşların sosyal ve ekonomik olarak desteklenmelerine yönelik desteklerin arttırılması, organize sanayi bölgesinin kurulması, fakülte için tahsis edilen alanda alt yapı çalışması için ihtiyaç duyulan ödeneğin sağlanması,  geniş içerikli bir kültür merkezinin inşası talebimiz olacak dedi.

Konuşmadan sonra, görüş ve öneriler masaya yatırılarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.