KADİR GECESİ KUTLAMA MESAJI

Kadir Gecesi Kutlama Mesajı02 Ağustos 2013 Cuma 20:46

Kadir Gecesi, karanlıklar ve cehalet içinde yüzen insanoğluna kurtuluş yolunu gösteren yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in, Allah tarafından sevgili peygamberimize ‘oku’ emriyle vahyedilmeye başlandığı ilk gecedir ve bin aydan daha hayırlı olduğu yine bizzat Allah tarafından belirtilmektedir. Bu nedenle bu geceyi iyi değerlendirerek, dünya ve ahiretimizi mamur edecek ameller yapmaya gayret edelim. İnsanlık âlemi için birer kurtuluş, bağışlanma ve mağfiret günleri olan kandillerin en anlamlısını idrak edeceğiz. Hem Ramazan-ı Şerif gibi mübarek bir ayda bulunmamız, hem de yüce Allah tarafından övülmüş bir gece olması hasebiyle, Kadir Gecesi büyük önem arz etmektedir. Bu gecede günahların bağışlanacağı, duaların kabul edileceği ifade ediliyor. Bu nedenle insanlık olarak sıkıntıların, felaketlerin yaşandığı şu dönemde yapılacak dualar birer kurtuluş vesilesi olabilir. Yüce Rabbimizin rahmet ve mağfiret yağmurları, bütün dünya için yeni kapıların açılmasına vesile olacaktır.

Bu mubarek gecenin tüm islam alemine barış kardeşlik getirmesini temeni ederek KADİR GECENİZİN hayırlara vesile olmasını diliyorum. ŞEHMUS NASIROGLU Midyat Belediye Başkanı