İSTANBUL SULTANAHMET VE DİYARBAKIR ÇINAR SALDIRILARINA KINAMA

İstanbul Sultanahmet ve Diyarbakır Çınar saldırılarına kınama15 Ocak 2016 Cuma 09:09

Midyat Belediye Başkanımız Şehmus Nasıroğlu, İstanbul Sultanahmet ve Diyarbakır Çınar’daki saldırıları yaptığı açıklamayla kınadı.

Midyat Belediye Başkanımız Şehmus Nasıroğlu, yaptığı açıklamada, Sultanahmet meydanında gerçekleştirilen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı ile Çınar Emniyet Amirliğine düzenlenen ve 2’si polis yakını, 5 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıları kayıtsız şartsız kınadığını söyledi.

ARKASINDAKİ BAĞLANTILAR ORTAYA ÇIKARILMALI

Terör saldırılarında ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunan Başkan Nasıroğlu, her iki saldırılarda ölenlerin ailelerinin acısını derinden paylaştığını belirterek, “Türkiye’de turistlerin merkezi, kalbi denilen bir yerde bu bombanın patlatılması hepimizi yaralamıştır. Türkiye’nin turizm merkezi İstanbul’dur, Sultanahmet’tir. Ülkemiz adına, halkımız adına İstanbul’daki olayı nefretle kınıyoruz. Bu saldırı insanlık dışıdır ve hiçbir durumda kabul edilemez. Saldırıda hayatlarını kaybedenler, ülkemize gelen misafirlerimizdi, konuklarımızdı. Onların canından, malından, güvenliğinden, her şeyinden bizler sorumluyuz. İnşallah bundan sonra devletimiz, güvenlik kuvvetlerimiz daha tedbirli olurlar ve bu konularda daha çok hassas davranırlar. Bu olayı yapanların arkasındaki bağlantıların ortaya çıkarılması önemlidir, onların da bulunmasını istiyoruz. Faili belli olan bir saldırı için insanlar önlem alabilir, fakat faili belli olmayan bir olayda insanlar önlemini alamıyor.” dedi.

SURİYE’DEN DERSLER ÇIKARMAMIZ LAZIM

Yaşanan olayların kimsenin menfaatine olmadığını vurgulayan Nasıroğlu, açıklamada daha sonra şu görüşlere yer verdi.

Diyarbakır Çınar’daki dün yaşanan olayda hepimizi üzdü. Burada yine suçsuz ve masum insanlar hayatını kaybetti. Elbette bu olayların durması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bu olaylardan hiç kimsenin çıkarı ve menfaati yoktur. Burada en çok Kürtler zarar görüyor. Kürtler o kadar zarar görmesine rağmen bu olayların durmamasına da ben bir anlam veremiyorum. Olayların durması, Doğu ve Güneydoğu’nun tekrardan huzur ve sükunete kavuşması için herkes dua etmeli, elinden gelen bütün gayreti ve çabayı göstermelidir. Bu ortamı bizler, Türkiye ve Güneydoğu hak etmiyor, Kürtler hak etmiyor.  Herkesin bundan ders çıkarması lazım.  Bu olayları hepimizin kınaması lazım. Bizler, hemen yanı başımızdaki Suriye örneğini ve orada yaşayan insanların yaşadıklarını görmemize rağmen maalesef hiçbir ders almıyoruz. Şuan Suriyeliler vatansızdırlar, hangi halde ve nasıl yaşadıklarından kimsenin haberi yok. Bunları göz ardı etmemeliyiz, dersler çıkarmalıyız. Duamız bu tür olayların bir daha yaşanmaması, ülkemize huzur ve barışın gelmesidir.