İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE "KARDEŞ ŞEHİR/BELEDİYE"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 02 Şubat 2016 Salı 14:57

Midyat Belediye Meclisi'nde, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun oluru ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal’ın Belediye Meclis Başkanlığı'na sunduğu teklifle, tarihi kent Midyat’ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile "Kardeş Şehir/Belediye" önerisi oy birliği ile kabul edildi.

Midyat Belediye Meclisi Şubat ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkan Vekili Zeki Çiçek, başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye toplantı salonunda gerçekleşen, meclis toplantısına açılış ve yoklama ile başlandı. Toplantıya alınan gündem maddeleri arasında yer alan Midyat Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında “Kardeş Belediye” ilişkisi kurulması, belediye meclis üyelerinin tamamının oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkan Vekili Zeki Çiçek, yaptığı açıklamada, kardeşliği geliştirmenin yerel yönetimler için hayati önem taşıdığını belirterek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediye olma kararı aldık. Meclis kararımızın ardından kardeş belediye olunması yönünde protokol imzalayacağız. Midyat belediyesi olarak yapılan hizmetlerin daha da artması adına kardeş belediye ilişkisinin verimli ve hayırlı olacağı inancındayız. Belediyelerin yetki ve sorumluluk alanına giren konuların yanı sıra, toplumsal hizmetler, halkın sağlığı, eğitim, kültür varlıklarının korunması, belediyelerin imkanları ve tabi oldukları mevzuat çerçevesinde işbirliği için hizmet üretilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Mecliste alınan kararın ardından Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Baysal tarafından "Kardeş Şehir/Belediye" protokolü imzalanması ve girişimlerin yapılması için yasal prosedür işletilecek.

Öte yandan, Belediye meclis toplantısı diğer gündem maddeleri ve gündem dışı konuları görüşmek üzere 03 Şubat tarihine ertelendi.