ANASAYFA » MÜDÜRLÜKLER » İNSAN KAYNAKLARI VE SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

İNSAN KAYNAKLARI VE SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

PERSONEL FAALİYETLERİ

Midyat ilçesinde yaşayan halkımıza daha hızlı hizmet için,çalışanların özlük haklarının ve kadrolarının bağlı bulunduğu personel müdürlüğü olarak birinci hedefimiz çalışanların eşitlik ilkesi doğrultusun da görevde olmalarını sağlamak, ikinci hedefimiz ise kendini huzurlu bir ortamda güvende hisseden personelimiz ile çalışma ortamı sağlamak. Çeşitli yazışmalar, memur- işçi izinleri (günlük, yıllık, ölüm, mazeret, doğum öncesi ve sonrası, süt izni, ücretsiz izinlerin yurt işlevleri), işçi- memur sağlık işlemleri (sağlık karnesi hazırlanması, bakmakla yükümlü oldukları kişilere ait sağlık karne işlemleri, istirahat) ve heyet raporların işlenmesi ve müdürlüklerine bilgi verilmesi. Başkanlık oluru ile görev yeri değişen personelin müdürlük yazışmaları. Vekalet yazıları. Memur- işçi disiplin kurulunun oluşturulması ve disiplin evraklarının sonuçlandırılması. Yıl sonu itibariyle memurlara ait gizli sicil evraklarının hazırlanması. Mal ve aile, tedavi beyannamesinde yapılan değişikliklerin işlenmesi. Dış izinleri ve yeşil pasaport işlemlerinin hazırlanması.

KURUM İÇİ VE KURUM DIŞI YAPILAN ATAMALAR

Nakil atamaları: Kurumlar arası atanan memur işlemleri, Açıktan atama: İlk defa atanan ve daha önce memuriyette olup da istifa eden kişilerin tekrar memuriyete girmeleri sırasında yapılan atama işlemleri.

EMEKLİ İŞLEMLERİ

Hizmet yılını dolduran işçi ve memur personelin emekliye sevk etmek için yapılan işlevler.

KURUM İÇİ VE DIŞI GÖREVLENDİRMELER

Memur ve işçi personelin kurum içi yer değişikliği ve başka kurumda geçici olarak görevlendirme işlevleri.

MEMUR DERECE VE TERFİLERİ

Çalışan memur personelin her yıl için 1 kademe ve 3 yıl için 1 derece müktesebi olan terfi ilerletilmesi işlevlerin yapılması.

MEMUR TAHSİL DEĞERLENDİRİLMESİ VE İNTİBAK ONAYI

Çalışan memur görevde iken bir yüksek öğrenimi bitirdiği zaman belgelemek kaydıyla müktesebinde değerlendirilmeye alınması, yine SSK,Bağ-Kur hizmetlerinin değerlendirilmeye alınarak intibak onayının hazırlanması.

HİZMETİÇİ EĞİTİM SEMİNERİ

Personele mesleki, bilgi ve becerilerini artırmak, yeni gelişmeleri takip etmek, aynı başarı düzeyini sürekli kılmak ve geliştirmek için eğitim seminerleri düzenlenmektedir.

ÇEŞİTLİ SEMİNER İŞLEVLERİ

Seminere katılacak olan personelin katılımlarının sağlanması için yapılan işlemler.

KADRO İHDAS VE GENİŞLEMELER

Çalışan memur personelin işgal ettiği kadroda yana gitmesi halinde yeniden müktesebine uygunluğunun sağlanması bakımından

SOSYAL YARDIM FAALİYETLERİ

• Toplu nikah törenlerinin organizasyonu

• Toplu sünnet organizasyonları

• İftar ve yemek organizasyonları

• Mahalle muhtarları ile iş birliği içinde ihtiyaç sahiplerinin tespiti

• Mahalle muhtarları ile mahalle sorunlarını gidermek amacı ile toplantılar düzenlenmesi

• Vatandaşlarımızın şikayetlerini ilgili birime aktarılması ve sonucundan vatandaşın bilgilendirilmesi

• Başarılı ve yardıma muhtaç öğrencilere burs verilmesi.