İLÇEMİZE DOĞALGAZ GETİRİLMESİNE OY BİRLİĞİYLE KARAR VERİLDİ.

İlçemize doğalgaz getirilmesine oy birliğiyle karar verildi.31 Temmuz 2017 Pazartesi 13:59

Midyat Belediye Meclisi Temmuz ayı olağanüstü meclis toplantısında ilçeye doğalgaz getirilmesi hakkında oy birliğiyle karar verdi.

Midyat Belediye Meclisi, ilçeye doğalgaz getirilmesine ilişkin tek maddelik gündem için olağanüstü toplandı. Belediye Başkan Vekili Mehmet Veysi Seven Başkanlığı’nda tek gündemli olağanüstü meclis toplantısında Ak Parti, DBP ve bağımsız belediye meclis üyeleri, Midyat’ın doğalgaz dağıtım bölgesi kapsamına alınması konusunu görüştü.

Birleşimde Midyat Belediyesi, doğalgaz dağıtım şirketi Akmercan’ın dağıtım bölgesine Midyat’ı dahil etmesi ve kazılan yerlerin asfaltlanması gibi çalışmaları üstleneceğinin taahhüdünü verdi. Taahhütlerle ilgili belediye meclis üyeleri oy birliğiyle karar verdi.

Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, ilçenin doğalgaza kavuşacağını belirterek, “Midyat halkına müjde olsun diye sesleniyorum. Şuanda yapımı davam eden Savur-Şırnak doğalgaz boru hattı Mardin ve Kızıltepe’yi içine, kapsama alınmıştır. Ancak ilgili firmanın talebi ve bizim de verilerimizin olumlu olması nedeniyle bizleri de dahil etmeleri konusunda gerekli meclis kararının alınması talep edilmiştir. Bunun üzerine biz meclisimizi olağanüstü şekilde topladık. Yapılan değerlendirme ve görüşmelerde olumlu karar çıktığı için inşallah 2018 yılında Midyat halkı doğalgaza kavuşacaktır. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Doğalgazın yararı tabi sayılmaz. Bundan çok faydalanacağımızı ve halkımızın temiz havaya kavuşacağını umuyorum” dedi. Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Ali Şahin, “Midyat Belediye Meclisi olarak olağan üstü toplandık ve ‘Midyat’a doğalgaz gelsin mi gelmesin mi?’ Bizde Midyat’a gelsin dedik. Yalnız orada bir madde vardı, çalışmalar bittiğinde, hat çekildiğinde ve abone bağlantısı yapıldığında üzerinin kaplanması maliyetinin şirket ya belediyeden alacak veyahut vatandaştan alacak. Bizde belediyeden alsın, vatandaş zaten fakirdir, onlardan alınmasın. Yalnız bu çok güzel bir hizmettir. Memleketimizde hasta olanlar var, rahatsız olanlar var, ihtiyar olanlar var, kalp hastaları var. Doğalgaz hayırlısıyla memleketimize geldiğinde, hem ekonomiktir, hem de çevremiz çok temiz olacak. Midyat’ın havası temiz olacak. Kışın vatandaş rahatsız olmayacak kömür havasından falan, bu yüzden mutluyuz. Allah’a şükürler olsun ki bu meclisteyiz ve bu kararı aldık” dedi. DBP’li Belediye Meclis Üyesi Şevki Demir de, “Midyat halkı için, Midyat’ı refahı için, çevre kirliliği için, Midyat’ın her şeyi için elimizi taşın altına koyduk ve kabul ettik doğalgazın biran evvel Midyat’a gelmesi için. Halkımızın tümü bu işten memnun olacaklar, bizde memnun olacağız. Gayemiz budur” dedi. Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Eyüp Doğan ise, “Midyat, doğalgaza ciddi bir ihtiyaç duyuyor. Midyat taş dokulu ve tarihi bir kenttir. Midyat’ta güzelimsi taş dokulu evlerin büyük bir kısmı o eski sobalı ısıtma probleminden dolayı terk edilmiş ve şuan o güzelimsi evlerin çoğu oturulamayacak durumdadır. Doğalgazın gelmesi durumunda onlar onarılacak ve ben inanıyorum ki kendini seven ve özellikle bu evlere rağbet gösteren kişiler eskiye dönecekler. Bu doğalgaz sayesinde ısıtma problemi ortadan kalkacak” dedi.

Kaynak: Sizinmedya