İLÇEMİZDE OKUL KANTİN DENETİMLERİ YAPILDI

İlçemizde Okul Kantin Denetimleri Yapıldı27 Eylül 2019 Cuma 09:46

Midyat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizce, okul kantinlerini denetledi.

Midyat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizce, ilçemizde bulunan okul kantinlerini denetledi.

Zabıta Müdürü Ahmet Bayar, öğrencilerin sağlıklı besinler tüketmesi konularda okul ve kantin görevlilerini uyardıklarını söyledi.

Bayar, “2019-2020 eğitim-öğretim döneminin başlaması ile birlikte öğrencilerin daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla okul kantinlerinde gıda maddelerinin güvenilirliğine yönelik denetim ve kontroller sıklaştırdık. Okul kantinlerinde genel hijyen kuralları, ürünlerin son tüketim tarihleri, etiket bilgileri, kişisel hijyen, temizlik, depolama şartları ve muhafaza koşullarının uygunluğu gibi konularda denetimler yapıldı.”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda satışı yasaklanan gıdalar konusunda denetim gerçekleştirdiklerini kaydeden Bayar, "denetimlerimiz devam edecek. Okul kantinlerinde gerekli denetimleri ve yasal işlemleri yapıyoruz." Diye konuştu.