İDARİ HİZMET BİNASINDA KADINLAR İÇİN MESCİT

İdari Hizmet Binasında  Kadınlar için Mescit 30 Aralık 2015 Çarşamba 08:42

Midyat Belediyesi’nin idari hizmet binası içinde kadınlar için mescit yapılıyor.

Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun talimatıyla belediye hizmet binasının içinde kadınlar için abdest alma yeri ve mescit yapıldı.

Yeni Mahalle Cumhuriyet Bulvarı üzerinde bulunan Belediye Hizmet Binasının zemin katındaki bir bölüm yeniden dizayn edilerek hem çalışan kadın personelin hem de gelen ziyaretçilerin ibadetlerini yerine getirebilmesi amacıyla mescide dönüştürüldü.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, kadınların rahat bir şekilde abdest alabilecekleri ve namaz kılabilecekleri bir mescit yeri oluşturduklarını belirterek, hem personelimizin hem de ziyaretçilerin daha rahat namaz kılabilmesi için önceden erkeklerin kullandığı mescit bölümü yeniden dizayn ederek, bayanlar için abdest alma yeri ve mescide dönüştürdük. Ayrıca engelli bayanlar için de lavabo ve tuvaletler yeniden dizayn edildi. Erkekler içinde üst katta bir mescit bölümü oluşturduk. Şimdiden Allah vatandaşlarımızın burada yapacağı ibadetleri ve duaları kabul etsin, hayırlı olsun.