İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ REFERANDUM MİTİNGİNE KATILMAK ÜZERE MİDYAT’A GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, anayasa değişikliği referandum mitingine katılmak üzere Midyat’a geldi07 Mart 2017 Salı 08:04

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dizi açılış ve anayasa değişikliği referandumu mitingine katılmak üzere Midyat’a geldi.

Midyat Belediyesi ve Ak Parti İlçe Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Köşk meydanında düzenlenen mitinge katılım oldukça yoğun oldu. Mitinge, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı, Midyat Belediye Başkanımız  Şehmus Nasıroğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Ak Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, Turabdin ve Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Timotheos Samuel Aktaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MİDYAT SİZİN EVİNİZ

Düzenlenen mitingde ilk konuşmayı yaparak, halka seslenen Ak Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan, “Bugün Midyat’ta bir yiğidi ağırlıyoruz.15 Temmuz gecesi gözünü kırpmadan Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile beraber, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile beraber TRT’ye gidip o alçak hainlere derslerini veren sayın Bakanım, Midyat’a, evinize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Midyat sizin eviniz. Siz her ne kadar Trabzonlu olsanız bile biz sizi Midyatlı olarak kabul ediyoruz ve sizinle şeref duyuyoruz. Midyat’ı onurlandırdınız. Midyat kararını verdi. 16 Nisan'da Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Midyat‘evet’ diyor” dedi.

DARBECİLERE KARŞI BİR ZAFER GÜNÜ OLACAK

İlçe Başkanının ardından Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu miting alanında yaptığı konuşmasında, “Ülkemize, vatanımıza, bayrağımıza, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmak için 16 Nisan’da hepiniz ‘evet’in altına mührümüzü basacağız.16 Nisan referandumu bizim için niye önemlidir? Bir kere, darbecilere karşı bir zafer günü olacak. Bundan sonra darbeler dönemini kapatmak için 16 Nisan'da ‘evet’ mührünü atmak zorundayız arkadaşlar. Evet dediğimiz zaman Türkiye’nin önünü açacağız. İkincisi arkadaşlar, koalisyon hükümetleri yok olacak. Bundan sonra tek parti dönemi, kim gelirse gelsin, hangi parti gelirse gelsin, kendi programı doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti’ne ve bu ülkeye hizmet yapacak. Daha önce ki koalisyon dönemlerini gördünüz. Hükümet kuramıyorlardı, Cumhurbaşkanını seçemiyorlardı. Bunları engellemek için 16 Nisan’da anayasa değişikliği referandumunda evet diyeceğiz. Midyat buna hazır mı arkadaşlar? Türkiye’de bürokratik oligarşiyi yıkmak için sandığa gitmemiz lazım. Bir oy, bir oydur. Bir oydan ne çıkar demeyin arkadaşlar. Herkes kendisine düşen yurttaşlık görevini yapmak zorundadır. Biz her zaman bu desteği sizden gördük. Çok insan, belediye seçimlerinde, milletvekilliği seçimlerinde yataktan çıkıp, bizim için gitti oy verdi. Sizden istirhamım, sizden ricamız 16 Nisan'da da aynısını yapın.” diyerek tamamladı.

BU MEYDAN HİÇBİR ZAMAN BİZİ BOŞ ÇEVİRMEDİ

Nasıroğlu’ndan sonra son olarak kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, halka hitaben yaptığı konuşmasında, “Bu meydana niçin geliyorum biliyor musunuz? Bu Midyat dualı bir yerdir. Bereketle bir başlangıç yapmak için geliyoruz. Hayır duanızı almak için geliyoruz. Cenabı Allah'ın bizi kazadan, beladan korusun diye şu güzel insanların yanımızda ve duamızda olmasını istediğimiz için geliyoruz. Bu meydan hiçbir zaman bizi boş çevirmedi Allah’ımıza şükürler olsun. Kuvvet verdi, güç verdi, kudret verdi bize. Burası büyük bir medeniyet, burası büyük bir tarih, burası büyük bir kültür mirasıdır. Midyat güçlü bir ses bekliyoruz, kuvvetli bir ses bekliyoruz Midyat sizden. Bu ses Trakya’dan duyulsun, Karadeniz’den duyulsun, Akdeniz'den duyulsun, Ege'den duyulsun, İç Anadolu’dan duyulsun. Bu sesi herkes duysun. Midyat size soruyorum, 16 Nisan günü yeni bir tarih yazmaya ve sandıkları patlatmaya hazır mısınız? Midyat, ben ne diyeyim, o kadar güzel bir ‘evet’ dediniz ki Allah ‘evetlerinizi’ daim etsin. Bu ülke ne zaman, ama ne zaman bir karar verecek olsa Midyat asaletiyle, medeniyetinin kendisine bırakmış olduğu o büyük anlayışla birlikte hep sıratı müstakimde oldu, hep dosdoğru oldu, hep birlikten yana oldu, hep beraberlikten yana oldu.” dedi.

BELEDİYE MECLİS ÜYESİNİ KUCAĞINA ALDI

Coşkulu alkışlarla sonlanan Süleyman Soylu'nun konuşmasının ardından, parti yöneticileri halkı selamlamak için platforma davet edildi. Platforma çıkan 95 santimetre boyundaki Midyat Belediyesi Meclis üyesi Ak Partili Fahri Talay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dikkatini çekti. Bakan Soylu, platforma çıkan 57 yaşındaki Talay ile bir süre sohbet etti. Fahri Talay'ın 17 yıldır Midyat Belediyesi Meclis üyesi olduğunu öğrenen Soylu, memnuniyetini dile getirdi. Daha sonra 95 santimetre boyundaki Talay'ı kucağına alan Bakan Soylu, bu şekilde toplanan kalabalığı selamladı. Soylu'nun Talay'ı kucağına alması ilginç görüntüler oluştururken, mitingi izlemeye gelenler tarafından da alkışlandı. Mitingin ardından Midyat evinin açılışını yapan Bakan Soylu'nun alnına kesilen kurbanların kanı sürüldü.