HUZURLU MAHALLE HUZURLU TOPLUM PROJESİ

Huzurlu Mahalle Huzurlu Toplum Projesi02 Temmuz 2018 Pazartesi 13:25

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu başkanlığında 'Huzurlu Mahalle Huzurlu Toplum' projesi kapsamında kırsal ve merkez mahalle muhtarlarına yönelik madde bağımlılığı konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda son yıllarda gençlerin ve ailelerin korkulu rüyası haline gelen uyuşturucu madde kullanımı ile mücadele edebilmenin yollarının yanı sıra, madde bağımlılığı ve kamu düzenini bozan alışkanlıklarla mücadeleler konuşuldu. Toplantıda gençlerin madde bağımlılığı tuzağına düşmemesi için alınması gereken çeşitli tedbirler ve yapılması gereken çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Belediye Hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Ak Parti İl Başkanı Nihat Eri, İlçe Başkanı Melih Güneştan, belediye birim müdürleri, belediye meclis üyeleri ile kırsal ve merkez mahallelerde görevli 72 muhtar katıldı.

Burada konuşan Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, madde bağımlılığı ile mücadelede kararlı ve sonuca odaklı ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirterek, "Bazı mahallelerde ve genellikle bütün Midyat kesiminde özellikle uyuşturucu ile mücadele konusunda, fuhuş olayı var, uyuşturucu var, alkol sorunu var. Bu sorunları çözmek için ne yapabiliriz, birbirimize ne kadar katkı sunabiliriz, birbirimize ne kadar yardımcı olabiliriz. Bu temel sorunları çözmek içinde biraz uğraşmamız lazım. Yalnız çöple veya park ile değil de, en büyük temel sorun odur" dedi.

Ak Parti İl Başkanı Nihat Eri de, "Uyuşturucu, fuhuş alkol vesaire gibi konular hakikaten bir toplumu çürüten konulardır. O konularda hepimizin duyarlı olması lazım, acilen tedbir almamız lazım. Çünkü belki bir insanı korumak kolaydır, ama uyuşturucuya alıştıktan sonra onu tedavi etmek çok zordur, çok külfetlidir, çok zaman ister ve netice almak da kolay değildir. Asıl olan tedavi değil, korunmadır. Tedavinin çok zor olduğunu bilmeliyiz ve bu sorun belediyenin de sorunudur, devletinde sorunudur, iktidarların da, her siyasi partinin, ama en önemlisi de ailenin sorunudur. Ne gerekiyorsa yapacağımıza da inanmanızı istiyorum" dedi.