HALEP, DÜNYANIN KANAYAN YARASI

Halep, dünyanın kanayan yarası14 Aralık 2016 Çarşamba 11:08

Midyat Belediye Başkanımız Şehmus Nasıroğlu, Suriye’nin Halep kentinde yaşanan insanlık dramı ile ilgili açıklama yaptı.

Midyat Belediyesi’ndeki makamında açıklama yapan Başkanımız Şehmus Nasıroğlu, Halep'te bir insanlık dramının yaşandığına dikkat çekerek,  Halep dünyanın kanayan yarasıdır. Bütün dünya, bütün emperyalist ülkeler Halep'e ilgisizler. Elbette Halep’in, Suriye'nin ve Irak halklarının barış ve kardeşlik içerisinde yaşamasını isteyen en büyük halklardan birisi  Türk halkıdır, Kürt halkıdır. Çünkü en çok etkilenen bizleriz. Halep'teki aç, yoksul insanlara duyarsız kalmak hiçbir insana yakışmaz. Emperyalistler bizi sömürdüğü sürece, bize dediklerini yaptırdıkları sürece elbette bu işlere karışmazlar. Ama hesaplarına gelmediği zaman her yere karışabiliyorlar. Ama hesaplarına geldiği zaman da 'hiçbir yere gücümüz yok, karışamayız, edemeyiz, yapamayız' diyorlar. Bu dünya tarihinde böyledir. Şimdi biz insanlarımıza nasıl anlatacağız. Emperyalizm bir vampire benzer, kan emici bir şey işte. Hesabına geldiği zaman herkesi dost edinir, hesabına gelmediği zaman bütün dostlarını bir dakikada, bir çırpıda atar. Tek bir amaçları var, kendi halklarının refahını yükseltmek. Başka halkların, başka milletlerin veya başka dine mensup olan insanların refah seviyesini ve ülke bütünlüklerini hiç düşünmezler. O toplumun ne yaşadığını düşünmezler. Türkiye'den başka Halep’teki Suriye halkının dostunun olduğuna inanmıyorum. Biz gerçek anlamda onlarlayız, çünkü kader birliğimiz var, din birliğimiz var. Aynı topraklarda, aynı imparatorluğun içerisinde yaşamışız. İnsanlar Halep’e duyarsız kalmasın. Halep bizim canımızdır, ciğerimizdir, atar damarımızdır dedi.