HACI AHMET CAMİİ DUALARLA İBADETE AÇILDI

Hacı Ahmet Camii dualarla ibadete açıldı16 Mayıs 2018 Çarşamba 16:07

Midyat Belediyesi ve hayırseverler tarafından yaptırılan Ulu Cami Mahallesi’ndeki "Hacı Ahmet Camii" dualarla ibadete açıldı. Cami açılışı öncesi Kuran-ı Kerim tilaveti, Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit ve dualar okundu. İçi ve dış kaplaması Midyat'ın Nahit Katori taşı ile kaplanan Cami, nakışlı süslemeleri ve minaresi ile dikkat çeken 600 kişi kapasiteli cami, Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik'in kıldırdığı ilk namaz ile hizmet vermeye başladı.

Açılışa Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik'in yanı sıra Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, Midyat Süryani Kadim Kiliseleri Vakfı Başkanı Anto Nuay, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Caminin hayırlı olmasını dileyen Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, "Allah'a şükürler olsun, Allah bitirmeyi nasip etti ve bitirdik, güzel bir eser oldu. Hem İslamiyet'e, hem Midyat'a, hem de Türkiye'ye hayırlı olsun. Bize katkı sunan bütün arkadaşlara, dostlara, akrabalara ve Midyatlılara ve Midyat'ın dışında yaşayan Midyatlılara çok teşekkür ediyorum böyle bir esere katkı sundukları için. Ramazan ayı başlamadan açtık camimizi, neden? Ramazan geldi, Ramazan'da insanlar ibadetlerini yapsınlar diye açtık. Midyat'a hayırlı olsun" dedi. Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik de, ilçeye kazandırılan güzel ve modern cami için Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'na teşekkürlerini ileterek, "hayırlı olsun inşallah. Midyat bu hizmete layıktır. camilerimiz çok güzel inşa ediliyorlar, maşallah. Belediye Başkanımıza camilerimize yakın ilgi gösterdiği için teşekkür ediyorum. şuana kadar 10'a yakın cami yaptı. bir iki cami daha bitmiş, yakında onlarda açılacak. Ramazan öncesi bizim bu bölgede camiye ihtiyacımız vardı" dedi. Midyat Süryani Kadim Kiliseleri Vakfı Başkanı Anto Nuay ise, "Cami açılışı için geldik. Ben Süryani'yim. Caminin açılışı yapılıyor, hayırlı olmasını diliyorum. Belediye Başkanımız  Şehmus Nasıroğlu yaptırmış. Ondan çok memnunuz. Tüm Dünya için hayırlı olsun. çok mutlu olduk. tebrik etmek için geldik.

Kaynak : Sizinmedya