DİYABET VE OBEZİTE TARAMASI

Diyabet ve Obezite Taraması26 Ocak 2018 Cuma 13:28

Midyat Belediyesi bünyesinde çalışan personelin “Diyabet ve Obezite Taraması” yapılarak, vücut kitle endeksi belirlendi.

Sağlık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ‘Türkiye Obezite ile Mücadele ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında Midyat İlçe Sağlık Müdürlüğü Obezite Birimi’nde görevli Diyabet uzmanları Sedat Sarıgül ve Gülsüm Tangüler ile Sağlık Memurları Edip Tolan, İsmet Türkcan ve Mehmet Selim Tek tarafından sağlık taraması kapsamında belediye personelinin şekeri, tansiyon, boy-kilo-bel çevresi ölçümü yapıldı ve adım ölçer cihazlar dağıtıldı. Yaklaşık 220 belediye personeline yapılan taramada risk grubunda olduğu düşünülen personele diyabet ve obezite hakkında bilgi verilerek, ileri tetkikler için sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.

Sağlık taraması hakkında bilgi veren sağlık memuru Edip Tolan, “Diyabet hastalığı ve obezite ile mücadele amaçlı bir sağlık taraması yapıyoruz. Personelin öncelikle kan şekeri ölçümü yapılıyor. Daha sonra kendilerine yeterli ve dengeli beslenme, sağlıklı beslenme hakkında broşürler dağıtılıyor. Günlük aktivitelerinde yürümeleri gereken mesafeyi ölçen adım metreleri dağıtıyoruz. Bu şekilde kilolarını kontrol altına aldıkları sürece şeker hastalığı ile karşılaşmamaları için yapmaları gereken konularda bilgilendirme yapıyoruz” dedi.

Belediye personelinin sağlığının, kendileri için çok önemli olduğunu belirten Midyat Belediyesi Personel Müdürü Şehmus Gümüş de, “Memur, işçi arkadaşlarımız, taşeron elemanlarımızı çağırdık. Hepsine boy, kilo, tansiyon, şeker ölçümü yapacaklar. Bu uygulamayı  düşünen, bunu yapan Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına ve yetkililerine çok teşekkür ediyorum” dedi.