CUMHURİYET BAYRAMI MİDYAT’TA COŞKUYLA KUTLANDI.

Cumhuriyet Bayramı Midyat’ta Coşkuyla Kutlandı.30 Ekim 2015 Cuma 03:21

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Midyat’ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hükümet Konağı’nda düzenlenen törene Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Albay Tevfik Kurnaz, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, askeri erkan, daire amirleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende protokol, öğrencilerin ve vatandaşların bayramının kutladı. Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Oğuzhan Bingöl, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Bingöl konuşmasına, “Son yıllarda adeta bir sıçrama dönemi yaşayan Türkiye, sorunlarına rağmen istikrarlı bir şekilde ilerlemekte; gelişmeye devam etmektedir. Ülkemizin ekonomi, demokrasi, hukuk, kültür, siyaset alanlarında gerçekleştirdiği dönüşümler büyük bir zihniyet değişikliğini de beraberinde getirmiştir. Bu, takdire şayan bir ilerlemeye işaret etmektedir. Bugün ülkemiz, ilerleyen demokrasisi, gelişen ekonomisi, güçlü ordusu, zengin insan kaynağı ve müteşebbisleriyle, uluslararası alanda giderek yükselen bir profil sergilemektedir. Türkiye, bugüne kadarki başarılarıyla ümit veren, halkının özgüvenini yükselten bir ülkedir. Ciddi risk ve tehditlerin bulunduğu bir coğrafyada Türkiye, Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ anlayışını devam ettirmektedir.” Dedi.

Öğrencilerin şiir okumasıyla devam eden programda, Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen okullar arası resim, şiir, kompozisyon ve kros yarışında dereceye girenlere ödülleri verildi. Kutlamalar okulların resmi geçiş töreni ile son buldu.

.dsc_9789.jpg

.dsc_9790.jpg