CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN MİDYAT'I ZİYARET EDECEK

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Midyat'ı Ziyaret Edecek18 Haziran 2015 Perşembe 08:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinden sonra ilk yurtiçi gezisini Midyat'a  gerçekleştirecek. Erdoğan, Midyat'ta mülteci kampını ziyaret ederek iftarını onlarla açacak.  İlk kez bir cumhurbaşkanı ağırlayacak Midyat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için olağanüstü güvenlik önemleri ve hazırlıklar devam ediyor. Başbakan olduğu 2013 yılında ilk defa Midyat’a gelen Erdoğan, bu defa Cumhurbaşkanı olarak gelecek. Milletvekili seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk yurt içi gezisini 20 Haziran'da Midyat'a gerçekleştireceği belirtildi. Midyat'ta bulunan ve 2 bin 300'ü Ezidi, 5 bin 200 Suriyeli mültecinin kaldığı kampı ziyaret ederek, iftarını onlarla açacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, BM Mülteci Örgütü'nün 10'uncu Yüksek Komiseri Portekiz eski Başbakanı Antonio Guterres'in de eşlik edeceği öğrenildi. Çadır Kentteki programın ardından Erdoğan’ın bu yıl hizmete açılan Haci Kasım Altunkaya Camii’nde teravih namazı kılması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANIMIZI AĞIRLAMANIN ONURUNU YAŞIYACAĞIZ

Gerçekleştirilecek ziyaret ile ilgili açıklama yapan  Ak Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan,  ilk defa milletin seçmiş olduğu Cumhurbaşkanını ağırlamanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Midyat’ta en iyi şekilde, büyük bir coşkuyla ağırlayacaklarını kaydeden Güneştan,  Partimiz Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kere daha Midyat’ta ağırlamanın onurunu yaşayacağız. Biz seçimden önce Sayın Cumhurbaşkanımızı Midyat’a davet etmiştik, kendileri de seçimden sonra ilk ziyaretlerini on bir ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayında ve bir iftar akşamında yapıyor. Hatırladığım kadarıyla daha önce hiç bir Cumhurbaşkanımız Midyat’a gelmemişti. Bu ziyaret bizleri ve halkımızı çok mutlu etti. Zaten halkımızın sayın Cumhurbaşkanımıza karşı çok büyük bir sevgisi var. Şuan dört gözle Sayın Cumhurbaşkanımızı ağırlamayı bekliyoruz.

Kaynak: Sizin Medya