ÇAMURLU YOL SIKINTISI SONA ERİYOR.

Çamurlu yol sıkıntısı sona eriyor.17 Ocak 2017 Salı 08:23

Midyat İmam Hatip Anadolu Lisesi’nin çamurlu yol sıkıntısı sona eriyor.Bağlar Mahallesi’nde kangrene dönüşen İmam Hatip Anadolu Lisesi’nin çamur deryasına dönen okul yolu problemi, Midyat Belediyesi tarafından başlatılan çalışma ile çözüme kavuşturulacak.

Belediye Başkanımız  Şehmus Nasıroğlu’nun talimatıyla Belediye Fen İşleri Müdürlüğü  ekipleri, yağışlı günlerde küçük bir bataklığa dönüşen ve yaya olarak geçişin neredeyse imkânsız hale geldiği yol problemini kökten çözmek için hummalı bir çalışma başlattı. Çamurlu yolda ilk olarak iş makineleri ile düzeltme ve stabilize çalışması yapılarak sıkıştırma işlemi yapıldı, ardından yolun tamamı parke taşları ile kaplanacak. Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, kurumun bütün imkanlarını seferber ederek mahallelinin yıllar süren çilesine son vermekten dolayı mutlu olduklarını vurgulayarak, geleceğin teminatı çocukların eğitimlerine daha sağlıklı bir şekilde devam edebilmeleri için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti.

Yapılan çalışmaları yakından takip eden Muhtarlık İşleri Müdürü Fethi Geçer de, İşte başkan, işte hizmet. Nazım Hikmet Caddesi üzerinde bulunan karma İmam Hatip Anadolu Lisesi, Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi ve Kocatepe İlköğretim Okulumuz bulunuyor. 2014 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir yasasından sonra 20 metreden fazla olan yollarımızın tamamı  Büyükşehir Belediyesine aktarılmıştı. Ancak 3 yıl içerisinde Büyükşehir Belediyesinin yapamadığı bu yolları Belediye Başkanımız Sayın Şehmus Nasıroğlu, bir hafta içerisinde bu yolu yapacak. Midyat halkı adına başkanımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz artık ayaklarına çamur bulaşmadan okullarına gidebilecekler dedi. Yol yapım çalışmalarını yürüten Fen İşleri Müdürlüğü Şefi Zeyni Üstün ise, Burada 4 tane kamyonumuz ve 4 tane de iş makinemiz bir haftandan beri yolda çalışıyor. İnşallah en kısa sürede yol çalışmalarını tamamlamayıp vatandaşlarımızı bu sıkıntılarından kurtaracağız  diye konuştu