BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN KUTLU DOĞUM HAFTASI MASAJI

Belediye Başkanımızdan Kutlu Doğum Haftası Masajı12 Nisan 2013 Cuma 12:35

Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin, 1442. yıl dönümünü idrak etmenin sevincini, huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Hz. Peygamber Efendimiz, Yüce Allah tarafından tüm insanlara rahmet elçisi olarak gönderilmiş, kitabımız Kuran’ın muhteşem ve evrensel mesajlarını tüm insanlığa ulaştırmıştır. Dürüstlüğü ile insanlara örnek olduğu gibi, söz ve davranışlarıyla da ümmetini yanlıştan ve sapkınlıktan azami derecede muhafaza etmeye çalışmıştır.

Sevgili Peygamberimiz ‘Tevhit’ çağrısı ile insanların gönlüne girmiş, kalpleri hidayet huzuru ile dinginliğe eriştirmiştir. Davranışlarındaki ölçü, konuşmasındaki sakinlik, üslubundaki irfan Müslümanlara asırlar öncesinden rehber olmuş ve büyük hikmetler bahşetmiştir.

Peygamber Efendimiz, merhamet, barış, hoşgörü, ahlak ve şefkati kendi yaşamından insanlığa aktarmış ve her bakımdan mükemmel bir örnek hayat sürmüştür. Akıllara, kalplere ve ruhlara hitap ederek; bütün dünyaya huzur, barış, kardeşlik ve güzel ahlak temelinde manevi bir iklimi tebliğ etmiştir.

Günümüzde kan, şiddet ve gözyaşları arasında sarsılan Müslüman coğrafyasında yaşayan toplumların, yüce Peygamberimizin hayatından, kişiliğinden ve tavsiyelerinden alacakları daha çok derslerin olduğu aşikardır. Peygamberimizin anlam ve değer yüklü ilahi mesajları günümüzde de insanlık için önemini, değerini ve canlılığını korumakta ve gelecek için ihtiyaç duyulan güveni içinde barındırmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kutlu Doğum Haftası´nın tüm vatandaşlarımız ve İslam alemine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."