BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN VEYSİ ŞAHİN'İN PASKALYA BAYRAMI MESAJI

Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin'in Paskalya Bayramı Mesajı28 Nisan 2019 Pazar 11:34

Midyat Belediye Başkanımız Paskalya Bayramı nedeniyle bir mesaj Yayınladı

Bayramlar hangi Dine, hangi kültüre, hangi inanca sahip olursa olsun, sevinç ve dayanışmanın artarak kardeşlik bağlarını güçlendirdiği, dargınlıkların bir tarafa bırakıldığı,  birlik ve beraberlik duygularının sağlamlaştırıldığı özel günlerdir.

Dinler ve Diller kenti olarak anılan ilçemiz Midyat, farklılıkları zenginlik telakki eden bir yapıya sahiptir. Müslüman’ı, Hristiyan’ı ve Yezidi’sinin bir arada yaşayarak Dünya’ya hoşgörü örneği sunan, köklü ve zengin kültür yapısına sahip ender şehirlerden biridir. Kadim Midyat halkı, yıllardır dini bayramlarda da aynı hoşgörüyü sergileyerek birbirlerinin bayram sevinçlerini paylaşmışlardır.

Bu duygu ve düşüncülerle, gerekse yüzyıllardır bu topraklarda bir arada yaşadığımız Süryani vatandaşlarımızın, gerekse de bütün Dünya’da birlikte yaşadığımız tüm Hristiyan aleminin  Paskalya Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, bu bayramın şehrimize huzur, mutluluk ve sevinç getirmesini temenni ediyorum.

Veysi Şahin
Midyat Belediye Başkanı