BAYRAMLAŞMA TÖRENİNDE ARAKAN’DA MÜSLÜMANLARA KARŞI YAPILAN KATLİAM DAMGA VURDU

Bayramlaşma töreninde Arakan’da Müslümanlara karşı yapılan katliam damga vurdu05 Eylül 2017 Salı 09:54

Midyat Belediye Başkanlığı ve Ak Parti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da Arakan Müslümanlarına karşı yapılan katliam ön plana çıktı.

Kurban Bayramı dolayısıyla Midyat Belediyesi ve Ak Parti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Estel Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen bayramlaşma törenine AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, İlçe Başkanı Melih Güneştan, parti yöneticileri ve partililer katıldı.

Törende açıklama yapan Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, bu bayram da İslam aleminin buruk bir bayram yaptığını ifade ederek, “Arakan'daki katliama seyirci kalmak insanların onurunu zedeliyor. O katliamın bir an önce durdurulması için elimizden geldiği kadar dua edebiliriz. Birleşmiş Milletler (BM) ve dünya devletleri bu konuya bir el atmaları gerekir. İnsanlar dini için öldürülüyorsa buna hiç kimsenin göz yummaması lazım. Bütün dinlere saygı duyulması lazım. Midyat’ta örneğin Yezidi var, Kürt var, Türk var, Arap var, Süryani var, biz birlikte yaşıyoruz. Onlar da birlikte yaşamayı öğrensinler” dedi. Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar da, “Kurban Bayramında biz tüm dünyada barış ve kardeşlik olmasını ve mazlumların üzerindeki zulmün kalkmasını istiyorduk. Fakat biz görüyoruz ki Arakan’da, mazlum Müslümanlar zalimlerin zulmü altındalar. Dünyanın bir çok yerinde de bu zulüm devam ediyor. Biz umut ediyoruz ki, Birleşmiş Milletler bu zulme bir çare bulsun ve bu mazlum insanlar bu zulüm altından kurtarılsın. Türkiye 3 milyon mülteciye bakıyor, 3 milyon mültecinin her yönüyle bütün ihtiyaçlarını karşılıyor, ama dünya Arakan gibi bir yerde 200 bin mazlum Müslümanı güvenceye alamıyor, ve zalimlerin zulmünden kurtaramıyor. Biz umut ediyoruz ki bu bayram mazlumların ümmetin zalimlerin zulmünden kurtuluşuna vesile olur ” dedi. Ak Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan da, “Bayramı biliyorsunuz hüzünlü bir şekilde geçiriyoruz. Arakan’daki Müslümanlara karşı yapılan zulmü hepimiz görüyoruz. Maalesef hüzünlüyüz. Tek umudumuz, tek düşüncemiz, tek isteğimiz bu bayramın İslam kesimi üzerindeki bu haksız muamelelerin son olmasıdır. Kurban bayramını buna vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Atilla Yarış ise, “Tüm Midyatlı genç kardeşlerim ve Midyat’taki tüm haklarımızın mübarek bayramını kutluyorum. Bayramı kutluyoruz, ama içimizde de bir hüzün var. Çünkü Myanmar'da insanlık katlediliyor, Müslümanlar katlediliyor ve dünya buna sessiz her zamanki gibi. Yine her zaman mazlumlara her defasında sahip çıkan Türkiye yine şuan Myanmar'daki, Arakan’daki Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmaya çalışıyor” dedi. Ak Parti Yönetim Kurulu Üyesi Abdulvahap Arpağ da, “Ben bütün Müslümanların bayramını kutluyorum. İnşallah bu Kurban Bayramı dünyadaki Müslümanların kurtuluşuna vesile olur. Özellikle Myanmar'da yapılan katliamdan dolayı hüzünlüyüz” dedi. Bayramlaşma programına katılan misafirler kavurma pilav ikram edildi.