BAŞKANIMIZ VEYSİ ŞAHİN’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Başkanımız Veysi Şahin’den Kurban Bayramı mesajı30 Temmuz 2020 Perşembe 09:38

Midyat Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin, Kurban Bayramı münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Bayramların toplumsal birlikteliğin yaşandığı mübarek günler olduğunu ifade eden Başkan Şahin, mesajında şu sözlere yer verdi.

“Toplumsal birlikteliğin samimiyetle yaşandığı, ortak değerlerimizin hatırlandığı bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın huzurunu hep birlikte yaşıyoruz. Küskün ve dargınları barıştıran, umutları canlandıran, tüm İslam alemini kaynaştıran ve bütünleştiren bayramlar, sosyal huzurumuzu da pekiştiren manevi değeri yüksek olan anlamlı günlerdir. Bayramlarımız, millet olma şuuruna ermenin, ortak değerlerimizi güçlendirmenin ve aramızdaki bağları geliştirmenin de vesilesidir.

Dargınlıkların, kırgınlıkların unutulduğu ve ferdi sevinçlerin müşterek mutluluklara dönüştüğü bu müstesna bayram günleri, daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için önemli birer fırsattır. Bu anlamda bütün kırgınlıklarımızı ve dargınlıklarımızı unutarak kardeşçe kucaklaşmalı ve bayram sevincini hep beraber yaşamalıyız.

Fakat tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olan covid19 pandemisi nedeniyle bu bayramda da sosyal mesafemizi korumalı, maskesiz dışarı çıkmamalı ve hep birlikte kurallara uymalıyız. Bu günlerde tedbirlere uyarsak önümüzdeki bayramları sevdiklerimizle birlikte daha güzel bir şekilde geçirebiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başta Midyatlı hemşerilerimizin Kurban Bayramlarını tebrik ediyor, bu bayramın bütün insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”