ANITLI JANDARMA KARAKOLU'NA, PKK'LILAR BOMBALI ARAÇLA SALDIRI DÜZENLENDİ

Anıtlı Jandarma Karakolu'na, PKK'lılar bombalı araçla saldırı düzenlendi26 Mayıs 2016 Perşembe 09:41

Midyat'ta, Anıtlı Köyü'nde bulunan Anıtlı Jandarma Karakolu'na, PKK'lılar bombalı araçla saldırı düzenlendi.

1 astsubay ile 2 korucunun şehit olduğu ve 2 güvenlik görevlisinin de yaralandığı saldırıdan sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.  Midyat'ın Anıtlı Köyü'nde bulunan Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı'na bu akşam saat 20.15 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. PKK'lıların bomba yüklü araçla yaklaştığını fark eden karakolda görevli korucuların ateş açması üzerine teröristlerin aracı karakol yakınlarında infilak ettirdiği belirtildi. Şiddetli patlamada ilk bilgilere göre karakol komutan yardımcısı astsubay ile 2 geçici köy korucusu şehit oldu, 2 güvenlik görevlisi yaralandı. Saldırının ardından bölgeye ambulanslar ve takviye birlikler sevk edildi

Saldırıda yaralanan ve 1'inin durumunun ağır olduğu belirtilen 2 güvenlik görevlisi Midyat Devlet Hastanesi'ne getirildi. Güvenlik güçleri PKK'lıları etkisiz hale getirmek için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Olayın duyulmasının ardından Midyat Belediye Başkanımız  Şehmus Nasıroğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan ve çok sayıda vatandaş hastaneye geldi. Öte yandan saldırı da şehit olan 2 Geçici Köy Korucusu Tahsin Demir ve Şehmus Boru'nun Midyat'a bağlı Ortaca (Heştrek) nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Mardin'de düzenlenecek resmi törenin ardından şehitlerin Ortaca Köyü'nde toprağa verilecek.

Mardin Valiliği; Midyat İlçesi Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı’na 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 19.30 sularında yaklaşmakta olan şüpheli bir araç durdurulmaya çalışılmış, güvenlik güçlerimizin aracı durdurmak için ateş açması sonucu Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç infilak ettirilmiştir.

Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca düzenlenen bu menfur saldırı sonucunda 1 kahraman askerimiz ve 2 kahraman geçici Köy Korucumuz şehit olmuştur. Olayda 1 askerimiz yaralanmış olup derhal Midyat Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Yaralı askerimizin tedavisi halen devam etmektedir. Bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen 2 terörist parçalanarak ölmüştür.

Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmış olup bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz eder, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diler, yaralı askerimize acil şifalar temenni ederiz.