75 DAİMİ İŞÇİ İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

75 daimi işçi ile toplu iş sözleşmesi imzalandı21 Şubat 2017 Salı 07:27

Midyat Belediyesi, 75 daimi işçisine ilişkin toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Midyat Belediyesi ile Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ile Hak-İş Sendikası Teşkilatlanma Uzmanı Zeki Özen tarafından imzalanan sözleşme ile daimi işçi ücretlerine yıllık yüzde 10 oranında zam ve 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda da 300 TL ek ödeme yapılması kararlaştırıldı.

TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Midyat Belediyesi Hizmet-İş Sendikası Temsilcisi Veysi Öztek başkanlığında Yönetim Kurulu ve üyelerden oluşan heyet, Midyat Belediyesi emekçilerinin sosyal haklarının ve ücretlerinin artırıldığı Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini olumlu sonuca taşıyan Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’na, işçiler adına teşekkür ziyaretinde bulundu.

MUTABAKATA VARDIK

Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, belediyenin imkanları ölçüsünde en iyi artışın sağlandığını belirterek, sözleşmenin belediye çalışanlarına hayırlı olmasını diledi. Belediye çalışanlarının alınlarının teri ile hak ettiklerini söyleyen Başkan Nasıroğlu, karşılıklı mutabakat içerisinde toplu iş sözleşmesini gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Paramız olsaydı daha fazla artış yapacaktık. Sonuçta emekçinin, işçinin alacağı ücretin karşılığı şimdiki zamanda çok daha fazla olması gerektiğine inanıyoruz. Bütçemizin kısıtlı olduğunu bilen arkadaşlarımız sağolsunlar, anlayış gösterip uygun gördüğümüz artış oranını kabul ettiler ve bir mutabakata vardık.” dedi.

GÜZEL SONUÇLANDI

Ziyarette konuşan Hizmet-İş Sendikası Temsilcisi Veysi Öztek ise, toplu sözleşme sürecini başarıyla tamamladıklarını belirterek, “İşçinin, emekçinin yanında olan Belediye Başkanımız Sayın Şehmus Nasıroğlu’na teşekkürlerimizi sunmak üzere bu ziyareti gerçekleştirdik. Toplu iş sözleşmemizi en güzel bir şekilde sonuçlandırarak bizleri onurlandıran Belediye Başkanımız Sayın Şehmus Nasıroğlu başta olmak üzere sözleşme sürecinde emeği geçen herkese işçi ve emekçi arkadaşlarımız ve onların aileleri adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.