72 MAHALLE MUHTARI BAŞKANLIK MAKAMINDA AĞIRLANDI

72 Mahalle Muhtarı Başkanlık Makamında Ağırlandı27 Ocak 2016 Çarşamba 14:42

Başkanımız Şehmus Nasıroğlu, 72 mahalle muhtarını makamında ağırlayarak, sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Toplantıda, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, Personel Müdürü Şehmus Gümüş ve Muhtarlık İşleri Müdürü Fethi Geçer hazır bulundu

Sırayla tüm muhtarlara söz verilirken her muhtar kendi mahallesinin sorunlarını dile getirdi. Midyat’ın geleceğinin ve gelişimin sürmesi için yapılacakların konuşulduğu ziyarette Nasıroğlu, büyükşehir yasasının getirdiği değişiklikler ve yenilikler ile 2016 yılında gerçekleştirilecek projelerinden bahsetti.

BELEDİYEMİZDEN 22 MİLYON 370 BİN TL KESİNTİ OLDU

Mahalle muhtarlar ile bir araya geldiği görüşmede Başkan Nasıroğlu,  6630 sayılı büyük şehir yasası ile birlikte  İller Bankası'ndan Midyat Belediyesi'ne aylık bazda aktarılan tahakkuktan Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne 'Büyükşehir payı, su ve kanal payı' olarak kesinti yapıldığını  “Aralık ayı itibariyle Midyat Belediyesi’nden ve sizin paranızdan 22 milyon 370 bin TL kesildi, Büyükşehir’e gitti. Bu 22 milyon 370 bin TL’nin kaç lirası Midyat’a harcandı, kaç lirası hizmete döndü. Bunu sorgularsanız iyi olur, ama maalesef… Bugüne kadar bazı muhtar arkadaşlar, bazı vatandaşlar geliyor en temel sorunlarına bir çözüm getiremiyoruz. Çünkü bizim olanaklarımız az, eski olanaklarımız yok, eski bütçemiz yok. Beldeler bize bela oldu. 6 beldenin belediyesi kapandı. 6 beldenin belediyesi bütün Midyat halkının parasını yemiştir. Şimdi hepimiz onun cezasını çekiyoruz. 6 beldeden bize gelen borç 40 milyon TL’dir, bu paranın tümüne hepiniz ortaksınız. Düşünebiliyor musunuz, belde belediye başkanı 3 yıldan beri maaş almamış. Kendisi belediye başkanıdır maaş almamış.” dedi.

MİDYAT ESTEL YOLUNDAN ARTIK UTANIYORUZ

Halka hizmet etmenin bütün yöneticilere gurur verdiğini belirten Nasıroğlu, “Ben burada belediye başkanıyım, Midyat’ın belediye başkanıyım. Bizim derdimiz her yerdir. Ben 72 mahallenin belediye başkanıyım. Benim derdim şu veya bu köy değil, her yer. İlçemizdeki bir insanın mutsuzluğu, hepimizi mutsuz etmesi lazım. Bir adamın da mutluluğu, hepimizi mutlu etmesi lazım. Şimdi Midyat Estel arasında gidip geldiğimiz zaman hepimiz artık utanıyoruz. Yolun bu durumundan utanmayan var mı? Bize aittir veya Büyükşehir’e aittir, sorun değil, ama utanıyoruz hepimiz.” diye konuştu.

KANALİZASYON YAPILMASI İÇİN BÜYÜKŞEHİR’İ ZORLAYIN

Vatandaşın günlük hayatını ilgilendiren hizmetlere özellikle ağırlık vereceklerini ifade eden Nasıroğlu, “Hiçbir köyde doğru dürüst bir şey yok. Sarıköy ve Yayvantepe köylerinde kilitli parke taşı döşeme işini yaptık. Diğer köylerimizde daha hiçbir şey yapamadık, ama bu sene birkaç köyümüzde daha çalışma yapacağız. Haldeh (Sarıkaya) mahallemiz için üst yapı projemiz tamamlandı, parası da çıktı. En yakın zamanda burada çalışmalara başlayacağız. Şuna beldelerimizde çalışıyoruz. 6 belediye başkanı, beldenin ön tarafını yaptı, arka tarafını öyle bırakmışlar haberimiz yok. Köylere kanalizasyon yaptırabilirseniz köylerinize, bizlerde üst yapı projesi yapabiliriz, bu kolaydır. Önemli olan kanalizasyondu, oda bizim yetkimizde değil. Köylerinizde kanalizasyon yapılması için Büyükşehir’i zorlayın” Muhtarlar bu tür bir toplantının düzenlenmesinden dolayı Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’na teşekkür ederken dönem dönem bu tür toplantıların yapılmasını istediler.