40 YENİ TOPLU TAŞIMA ARACI VE 3 YENİ ŞEHİR İÇİ HAT HİZMETE GİRDİ

40 Yeni Toplu Taşıma Aracı Ve 3 Yeni Şehir İçi Hat Hizmete Girdi09 Ekim 2018 Salı 10:38

Midyatlı Vatandaşlara Konforlu Bir Ulaşım Sağlayacak 40 Yeni Toplu Taşıma Aracı Ve 3 Yeni Şehir İçi Hat Hizmete Girdi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Midyat'ta şehir içinde çalışacak 3 yeni hat ve 40 yeni minibüs için "Toplu Taşıma Sistemi Araç Yenileme Töreni" düzenledi. Midyat'ın artan ulaşım ihtiyacına yönelik çalışmalarını sürdüren Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, sınıfının en yeni, geniş iç hacimli, konforlu ve güvenli aracı, yaşlı ve engelli vatandaşların kolay erişimine uygun olarak tasarlanan son model  40 yeni toplu taşıma aracı ve mahalleler arasında hizmet verecek 3 yeni şehir içi hat törenle hizmete sundu.

Midyat şehirlerarası otogarı meydanından düzenlenen törene, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Midyat Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Ak Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, daire müdürler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  Mardin’de başlatılan “Toplu Taşıma Sistemi Araç Yenileme Projesi” kapsamında Midyat'ta mevcut olan 2 şehir içi ulaşım hattına 3 yeni hat daha ilave edilerek bu sayı 5'e yükseltildi. Şehir içindeki tüm mahallelere ve okullara ulaşımı kolaylaştıracak ve mahalle aralarında hizmet verecek olan yeni hatlarda hizmet vermesi içinde hat sahiplerince alınan Milli ve yerli üretim olan 40 yeni minibüsün teslimi düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Konuşmaların ardından Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, protokol üyeleri ve katılımcılar ile birlikte kurdele keserek yeni şehir içi hatları hizmete soktu. Ardından temsili bir aracın anahtarı hak sahibine Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman tarafından teslim edildi.

Törende konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, yeni araçların vatandaşlara en iyi hizmeti vereceğini belirterek, "Şehrin en önemli problemlerinden bir tanesi, tabi ki bu Midyat içinde böyle, Artuklu, Nusaybin ve diğer ilçelerimizde trafik problemi var. Geldiğimiz günden bugüne arkadaşlarımızla beraber yapmış olduğumuz çalışmalarda 600'e yakın aracımızın yenilenmesine karar verdik ve 6 ilçemizde şuan araçlarımız yenilendi. Diğer şehirlere entegre oluyoruz. Hatırlıyorsanız, Sayın Cumhurbaşkanımız bir konuşmasında söylemişti, 'artık akıllı kartlar olacak ve bu kartlar Türkiye'nin her yerinde geçerli olacak'. Şu anda bütün yenilenen araçlarımız bu akıllı kartlara uygun hale gelmiş, klimalı, engelli ve yaşlılarımızın çok rahat binebileceği araçlar. Sizin istediğiniz şekilde de hat sayısını artırdık. Daha modern araçlar, trafik problemi oluşturmuyor, çevre kirliliği oluşturmuyor. Hem yolcularımız daha rahat edecek, gelen misafirlerimiz rahat edecek, hem de şoför esnafımız, kooperatif başkanlarımız, dernek başkanlarımız rahat edecekler" dedi.

Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin de, "Maliyet avantajı ve ülke ekonomisine sunmuş olduğu bu ciddi katkıdan ötürü de toplu ulaşımın aslında ülkemiz adına, Midyat'ımız adına ne kadar önemli olduğunu hepimiz fark ediyoruz. bunun ötesinde bu saygın projeyi, bu prestijli projeyi ilçemize kazandırdığınız için başta şahsınız olmak üzere, bütün büyükşehir belediyemizin çalışanlarını kutluyorum" dedi.

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ise, "Böyle bir çalışmayı en kısa zamanda hem hazırladılar, hem yaptılar, hem de araçları yenilediler. Bu araçlar Türkiye'nin az yerinde var. hepsini değiştirdiler, ellerine sağlık. İnşallah bol bol para kazanırlar. kendilerine, ailelerine, mutlu bir hayat hazırlarlar" dedi.

Program, Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik tarafından yapılan duanın ardından sona erdi. Vali Yaman, programın ardından ilçe esnafını ziyaret etti.