29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı29 Ekim 2019 Salı 15:27

Midyat ilçemizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören yapıldı.

Mardin'in Midyat ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören yapıldı.

Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törene, Kaymakam Tekin Dündar, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Belediye Başkanı Veysi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Dündar, aradan geçen 96 yılda Cumhuriyetin kazanımlarının millet tarafından derinlemesine özümsendiğini ve sahiplenildiğini belirtti.

Türkiye'nin öneminin her geçen günü arttığına işaret eden Dündar, ülkenin sadece bölgesel bir güç olarak kalmadığını, küresel bir güç haline de geldiğini aktardı.

Halk oyunları ve mehteran ekibinin gösterileriyle devam eden törende öğrenciler halk oyunları gösterisi sundu, şiirler okundu, mehteran ekibi gösteri sundu.