23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MİDYAT’TA COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Midyat’ta coşkuyla kutlandı23 Nisan 2015 Perşembe 23:44

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Midyat’ta da coşkuyla kutlandı.

Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Günay tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına        75. Yıl İMKB Ortaokulu’nda devam edildi.

Düzenlenen programa, Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Garnizon Komutanı Albay Tevfik Kurnaz, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tarık Demir, Ak Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, Ak Parti Mardin Milletvekili Adayı Orhan Miroğlu, daire amirleri ve çok sayıda  vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Okulun Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gökhan Arpağ’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasıyla devam etti. Konuşmasında, 23 Nisan 1920'nin Cumhuriyet tarihinde atılmış önemli bir adım olduğunu vurgulayan Arpağ, “Bugünün çocukları, yarının sahiplerisiniz. Çağdaş bir toplum yapısına ulaşmak için kendinizi bilim, teknik, fen alanlarında yetiştirmeniz çok önemlidir. Mutlu, huzurlu bir gelecek ve sonraki kuşaklara bırakacağımız sağlam miras sizlerin her alanda kendinizi yetiştirebilmesi ile mümkün olacaktır. Gülelim, oynayalım, sevinelim, eğlenelim. Bütün bunları yaparken bizlere bugünleri armağan eden büyüklerimizi unutmayalım. Bu mutlu günlere hangi şartlarda ulaştık, bu cennet vatanın uğruna ne fedakarlıklar yapıldı, nelerden vazgeçildi, bunları unutmayalım. Bu cennet vatana sahip çıkalım.Bu vesile ile tüm çocuklarımızın bu önemli gününü ve bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Arpağ’ın konuşmasının ardından, ilk ve ortaokul öğrencileri tarafından karma halkoyunları ve jimnastik gösterisi sunuldu, şiirler okundu, şarkılar söylendi. Arından Kaymakam Oğuzhan Bingöl , Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Garnizon Komutanı Albay Tevfik Kurnaz ve Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt tarafından ortaokullar arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi