19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI, MİDYAT’TA RENKLİ BİR TÖRENLE KUTLANDI.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Midyat’ta renkli bir törenle kutlandı.20 Mayıs 2015 Çarşamba 00:39

Midyat’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Hükümet Konağı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma merasimi ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlamalar, Kapalı Spor Salonu’nda devam etti.

Buradaki kutlamalara Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkan Yardımcımız Tevfik Baysal, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, Emniyet Müdürü Yakup Eker, Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Ölmez, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri vatandaşlar ve gençler katıldı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan Tarih Öğretmeni Usame Deniz, Sevgili gençler sizler Türk’e İstiklal aşkını veren, Kara Fatma’ların, Nene Hatun’ların, Yalnız Efeler’in, sizler “Ya İstiklal ya ölüm diyen” Antepli Şahin’lerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsin’lerin, Seyit Onbaşılar’ın, sizler tarihi tarih yapan Barbaroslar’ın, Ulubatlı Hasanlar’ın, Yavuzlar’ın, Atatürkler’in soyundansınız.

Konuşmanın ardından, 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalya takdim edildi. Gençlerin sergiledikleri judo, boks, karate, tekvando ve wushu gösterilerinin ardından tören sona erdi.

Kaynak : Sizinmedya