158 İŞÇİ İÇİN İMZALANAN SÖZLEŞMEDE İŞÇİLERİN MAAŞI 2 BİN 100 LİRAYA YÜKSELTİLDİ.

158 İşçi için imzalanan sözleşmede işçilerin maaşı 2 bin 100 liraya yükseltildi. 16 Şubat 2014 Pazar 20:32

Midyat Belediye Başkan yardımcısı M. Tevfik Baysal, belediye başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun kardeşi Murat Nasıroğlu, personel müdürü Şehmus Gümüş ile belediye personelleri hazır bulundu. Belediye işçileri ile yapılan iş sözleşmesinde yaklaşık bin 150 lira maaş alan işçilerin maaşı yapılan %80’nin zammın ardından 2 bin 100 liraya yükseltildiği açıklandı. Belediye başkan yardımcısı M. Tevfik Baysal “ Bütçenin olanakları dahilinde dediğimiz zaman kazanılmış müstesap hak kesindir. Eğer şartlarımız daha güzel olursa verilen yüzdeler daha da güzel olacak.”dedi. Hizmet iş yetkililerince yapılan konuşmaların ardından belediye başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun kardeşi Murat Nasıroğlu konuşma yaptı. Konuşmasına ‘Değerli dostlar’ sözüyle başlayan Nasıroğlu “15 Yıl önce Midyat'ın halini biliyorsunuz, belediyede kaç tane işçinin de çalıştığını biliyorsunuz, belediyenin imkânlarını, araç ve gerekçelerini de biliyorsunuz. Abimin hangi şartlarda mücadele ettiğini ve sizleri işe aldığını biliyorsunuz. İşçinin emekçinin hakkı başımızın üstündedir.”dedi. Dün yapılan görüşmelerin ardından sonra yapılan maaşlara 2 bin 100 tl zam yapıldığını belirten Nasıroğlu “Mutlu olmanızı çok istiyoruz, gönül ister ki 3 bin tl olsun. Bunun dışında seçimle ilgili size şunları söylemek istiyorum.”ifadelerini kullandı. Nasıroğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü “Bakın dostlar, birinin paşa olması, birinin padişah olması ona 2 oy attırmaz, benim işçi kardeşimin de bir oyu var, orada fabrikası olan zenginin şahsının da bir oyu var. İsim vermiyecem ama bu oluşumun içinde zengin birinin yaptığı telefon görüşmesini sizlere anlatacağım. Kendi işyerinde telefonla konuşurken bizim sevdiğimiz bir abimizin kızı içeri giriyor ve onun telefon görüşmesine şahit oluyor, oğluyla konuşuyor, ‘Oğlum’diyor, ‘Bugün açılışımızı yaptık bütün zenginler, bütün kodamanlar hepimiz oradaydık, başkanın yanında o köşkte, fakir fukara, ne kadar çapulcu varsa’ dedi oradadır, bende ona diyorum ki, hiçbirinizin malını ne onun tırnağına ne onun malına değişmem. Bizim Allah'ımız var. Başkanımıza sonsuz ve açık desteklerinizi bekliyorum.”şeklinde konuştu. Sık sık tezahüratlarda bulunan işçiler daha sonra yağmura rağmen yürüyüş yaparak ilçe seçim koordinasyon merkezine geçildi.

kaynak:Haberim midyat