15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK PROGRAMI

15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Programı13 Temmuz 2017 Perşembe 09:18

FETÖ’cü hainlerin 15 Temmuz gecesi kalkıştıkları darbe girişiminde canlarını siper ederek şehit için Midyat'ta anma programı düzenlendi. Atatürk Parkı’nda düzenlenen programa Kaymakam Hüseyin Tekin, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Levent Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, Ak Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan ve kurum müdürlerinin yanı sıra vatandaşlar eşleri ve çocuklarıyla katıldı. Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ‘15 Temmuz Destanı’ konulu sinevizyon  gösterisi yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren duygu yüklü programda, bazı katılımcıların zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Programın ardından açıklama yapan Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, “15 Temmuz şehitleri anma, demokrasi ve mili birlik etkinliklerinde bizleri yalnız bırakmadığı için bütün vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Milletimizin hassasiyeti 15 Temmuz 2016’da olduğu gibi şuanda da devam etmektedir. İnşallah milletimize böyle olumsuz şeyleri bir daha kimse yaşatmaz. Ama yaşatmaya kalkarlarsa da başlarına ne geleceğinin açık bir örneği, ibretlik bir gecesi olarak tarihteki yerini her zaman alacak. Milletimizin hafızasından da bu karanlık gece asla silinmeyecek. Her ne kadar, karanlık gece olsa da ardının yani ertesi  günün apaydınlık bir gün olduğunu dünyaya örnek bir şekilde göstermiştir” dedi.