15 TEMMUZ GAZİMİZİN ADI ŞENKÖY MAHALLESİ’NDE BİR CADDEYE VERİLDİ.

15 Temmuz Gazimizin adı Şenköy Mahallesi’nde bir caddeye verildi.07 Kasım 2016 Pazartesi 07:40

Midyat Belediye Meclisi, hain darbe girişimi sırasında İstanbul’da ağır yaralanan 45 yaşındaki Midyatlı Halil Algan’ın adını, doğum yeri olan Şenköy Mahallesi’nde bir caddeye verdi.

Midyat Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı Belediye Hizmet Binası’nda Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal’ın başkanlığında yapıldı.

Meclis gündem maddeleri arasında, 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘sokağa çıkın’ çağrısına uyarak İstanbul Esenler’de Atışalanı Köprüsü’nde darbeye kalkışan FETÖ’cü hainlere direnen ve üzerine çıktığı tankın ilerleyişine engel olmak isterken tek kurşun ile sol koltuk altından vurulan Halil Algan’ın isminin bir caddeye verilmesi görüşüldü. Verilen önerge Ak Parti ve DBP’li meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilerek, Şenköy Mahallesi’nde ‘Rasılgengıres Caddesi’ olarak bilinen cadde ismi, ‘Gazi Halil Algan’ Caddesi olarak değiştirildi.

MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

Oybirliğiyle alınan karar sonrası konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, Onlara bir vefa olarak gazi isminin caddeye verildiğini belirterek, kararın alınmasını sağlayan tüm Meclis üyelerine teşekkür etti.

BİZİM KAHRAMANIMIZ

Halil Algan’ın ağabeyi İbrahim Algan ise, kardeşinin isminin Midyat Belediye Meclisi’nce bir caddeye verilmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek, “Halil bizim kahramanımız. Onunla gururu duyuyoruz. Kardeşimin isminin doğduğu yerde bir caddeye verilmesi için emek veren herkesten Allah razı olsun. Bizler ailece darbelerin karşısındayız. Bilsek darbe girişimi olacak yine bunun karşısında dururuz.” dedi.

Vücuduna isabet eden mermiler sonucunda ağır yaralanan ve Ankara GATA’da tedavisi halen devam eden Halil Algan’ın omurilik zedelenmesi ve ciddi Akciğer yaralanması nedeniyle belden aşağı felç geçirdiği ve yürüyemediği öğrenildi. 2 yıl önce eşini kaybeden 2 çocuk babası Algan’ın yaklaşık 25 yıl önce İstanbul’a göç ettiği ve tercümanlık yaptığı öğrenildi.

Kaynak: Sizinmedya