11. ULUSLARARASI TÜRKÇE OLİMPİYATLARI MİDYAT'TA

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Midyat'ta13 Mart 2013 Çarşamba 15:01

Bu yıl düzenlenecek olan 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere Irak'tan gelen çocuklar, Midyat'ta düzenlenen programda hünerlerini sergiledi. Midyat Spor Salonu'nda Irak'ın Süleymaniye, Kerkük, Duhok, Zaho, Erbil kentlerinden gelen çocuklar, Türkçe, Kürtçe ve Arapça okudukları şarkı, şiirlerle performanslarını sergiledi. Etkinlikte konuşan Kaymakam Oğuzhan Bingöl, farklı dil ve dilleri bir arada barındıran Midyat'ta böyle bir etkinlik yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Anadolu'da kardeşliğin sınırlarının ötesine geçirmek için devlet olarak olağan üstü gayret sarf ettiklerini belirten Bingöl "Bu gayretimize destek veren sivil toplum örgütleri, değerli büyüklerimiz, değerli gönül adamları, dava damları bu kardeşliğimizi bırakın Anadolu'nun Ortadoğu'nun en ücra köşelerine kadar götürmüşler. Biz aslında Irak ile Suriye ile doğu ve batı ile aramızdaki sınırı sorun etmiyoruz, biz Muhammed kardeşliğinde buluşuyoruz. Bizi Osmanlı ruhunu, ecdadımızı tekrar bu bölgelere nakleden, götüren, anlatan arkadaşlarımıza, yürekten teşekkür ediyorum" dedi. Midyat Belediye Başkanımız Şehmus Nasıroğlu ise programı hazırlayanlara teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin, bölgede daha çok yapılmasını arzu ettiklerini söyledi. Programda çocuklar 'yeni bir dünya' şarksını hep birlikte söyledi.

Kaynak : A.A